Blogolj!

Blogstar kávéház

Határozat

Az SZFE-lázadók pereskedése.

Közigazgatási pert indítanak az SZFE hallgatói és tanárai az Oktatási Hivatal ellen. Ennek oka, hogy a hivatal visszautasította kérelmeiket – olvasható a Népszava Online-on.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói jogorvoslattal élnek és közigazgatási pert indítanak az Oktatási Hivatal határozata miatt – derült ki az SZFE HÖK Facebook-oldalán megjelent közleményükből. Bejegyzésük szerint az egyetemi polgárok november 2-án fordultak az Oktatási Hivatalhoz azzal a kéréssel, hogy betekintést kérjenek az új vezetőség végzésébe az oktatás felfüggesztéséről, valamint hogy benyújthassák az oktatási tevékenységük igazolásához szükséges több száz oldalas dokumentációt. Közölték, hogy az Oktatási Hivatal november 12-én visszautasította mind a betekintési, mind a benyújtási kérelmet, ezért a hallgatók és oktatók közössége közigazgatási pert indít.”

Közigazgatási pert indítanak az SZFE hallgatói és tanárai az Oktatási Hivatal ellen

A költőtől, miniszterelnöki főtanácsadótól a piliscsabai temetőben vettek végső búcsút. Családja, pályatársai, tisztelői vettek végső búcsút az életének 68. évében elhunyt Szőcs Géza Kossuth-díjas erdélyi magyar költőtől, korábbi kulturális államtitkártól, Orbán Viktor kormányfő kulturális főtanácsadójától szombaton a piliscsabai temetőben.

Átalakulás

Brüsszel politikai boszorkányüldözése.

Politikai okokból büntetné a baloldal a magyarokat és a lengyeleket – állítja Deutsch Tamás a Magyar Hírlap Online-on.

„Bevándorlásellenes, konzervatív politikája miatt akarja büntetni az európai baloldal Lengyelországot és Magyarországot – erről beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának adásában a következő uniós költségvetést övező viták kapcsán. Mint mondta, a német uniós soros elnökség engedett az Európai Parlament baloldali többsége zsarolásának a politikai feltételrendszer ügyében. A politikus szerint az egymással élénk belpolitikai vitákat folytató német pártok abban egyetértenek, hogy birodalmi logikával, német dominanciával alakítanák át az uniót. Hangsúlyozta – ahogyan azt Orbán Viktor miniszterelnök is mondta a Kossuth Rádióban – a baloldal követelései nyomán az Európai Unió az új Szovjetunióvá alakulna át.”

Deutsch Tamás: Politikai okokból büntetné a baloldal a magyarokat és a lengyeleket

Bevándorlásellenes, konzervatív politikája miatt akarja büntetni az európai baloldal Lengyelországot és Magyarországot - erről beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának adásában a következő uniós költségvetést övező viták kapcsán. Mint mondta, a német uniós soros elnökség engedett az Európai Parlament baloldali többsége zsarolásának a politikai feltételrendszer ügyében.

Harc

Donald Trump világraszóló küzdelme.

Az első amerikai elnök volt a republikánus politikus, aki szembeszállt a liberális világrenddel – elemez az Origo.hu.

„A markánsan sajátos habitussal, erős elnöki karakterrel fellépő republikánus elnök hosszú idő után visszaadta a hitet az elfelejtett amerikai rétegeknek; a migráció és a gazdasági válság – és általában a globalizáció – negatív hatásai miatt nehéz helyzetbe került, elbizonytalanodott munkásosztálynak és a középrétegeknek. Ennek is köszönhette négy esztendővel ezelőtt, hogy a nem csak földrajzilag 'perifériás' szövetségi államokban, például az ún. rozsdaövezeti Wisconsinban, Michiganben vagy éppen Pennsylvaniában 23, 11 és 44 ezres szavazattöbbséggel a maga javára tudta billenteni ezeket az államokat. És idén részben innen, a most bekékülő state-ekből hiányzott számára az aktuálisan rendelkezésre álló adatok szerint az újrázáshoz a választói támogatás többsége. Ha marad a mostani helyzet, akkor érdemes említést tenni arról, hogy az esélylatolgatások Trump győzelme kapcsán többnyire szándékosan borúlátóak voltak.”

Trump - az első amerikai elnök, aki szembeszállt a liberális világrenddel

Soha ennyi szavazatot még nem kapott hivatalban lévő republikánus elnök Három legfőbb bírót és több száz rendes bírót nevezett ki Jelentős adóreformok, közel négymillió új munkahely másfél év alatt A béke elnökeként nem kezdett költséges és felesleges háborúkba Jelentős lépéseket tett a közel-keleti konfliktus lezárásának irányába és kivívta számos zsidó

Kivétel

Karácsony Gergely mellébeszélése.

Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a budapesti nagybani piac működését – idézi az agrárminisztert a Hirado.hu.

„Nagy István emlékeztetett, Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a budapesti nagybani piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását. 'Nos, ez egészen egyszerűen nem igaz, ezért megkérem főpolgármester urat, hogy ne terjesszen álhíreket'! – fogalmazott a miniszter. Kiemelte, a nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást.”

Az agrárminiszter is helyretette Karácsonyt

Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a budapesti nagybani piac működését - közölte az agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében. Nagy István emlékeztetett, Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a budapesti nagybani piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását.

Téma

Dukai Regina valóra vált vészjóslata.

A népszerű modell is megfertőződött a koronavírussal – jelenti a Blikk Online.

„Korábban arról beszélt, nagyon retteg attól, hogy ő is elkapja a vírust. A modell nem magát féltette, hanem a körülötte lévőket. 'Nem estem még át rajta, de tudom, hogy előbb utóbb nem úszom meg, hiába védem magam és a környezetemet amennyire csak tudom. Félek még mindig...legfőképp attól, hogy megfertőzök valakit, ha esetleg nem időben észlelem, hogy bennem van. Az elmúlt hónapokban többször teszteltettem már magam, valahányszor azt gondoltam bújkál bennem. Nyilván napi szinten téma a Covid, bárhol járok' – fogalmazott korábban. Regina vészjóslata most beigazolódott, hiszen őt is elérte a Covid-19.”

Dukai Regina koronavírusos

Dukai Regina is megfertőződött koronavírussal, ezt közösségi oldalán jelentette be. Korábban arról beszélt, nagyon retteg attól, hogy ő is elkapja a vírust. A modell nem magát féltette, hanem a körülötte lévőket. ( A legfrissebb hírek itt) "Nem estem még át rajta, de tudom, hogy előbb utóbb nem úszom meg, hiába védem magam és a környezetemet amennyire csak tudom.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102563/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?