Blogolj!

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely balliberális főpolgármester – az új Falus Ferenc – már megint magára borította a jéghideg vizes vödröt. Budapest fura ura egyúttal a kormánypártoknál is kihúzta a gyufát azzal, hogy belengette: megszorító intézkedésekkel sújtja a fővárosiakat a 2021-es esztendőben.

A Fidesz-KDNP véleménye szerint azzal, hogy Karácsony nemrég az ATV-ben kijelentette: a spórolást a vezetésen kezdi, és a városüzemeltetésen folytatja, világosan megüzente: jövőre kátyúsak maradnak az utak, és hagyják tönkremenni a víziközmű-hálózatot.

Ami szégyen egy olyan metropolisra nézve, mint Budapest.

„A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mindenki érzi, ezért a halasztható beruházások átütemezéséről lehet gondolkodni, de az emberek mindennapjait érintő szolgáltatásokból nem lehet visszavenni. Budapest normális működéséhez a szemétszállítást, a csatornaszolgáltatást és az utak állapotát a jelenlegi színvonalon megtartani, sőt fejleszteni kell. Egy világváros polgárai mindezt megérdemlik. Budapestre nem térhet vissza a gazdasági stagnálás, a kátyúk és az eladósodás időszaka!”

– igazították el Karácsonyt.

A jobboldali képviselőcsoport a végén is odaszúrt egy keményet: üdvözli, hogy Karácsony a főváros vezetésén is akar spórolni.

„Van hova nyúlnia a főpolgármesternek: öt helyettese van komoly fizetésekkel, több mint 40 tanácsadó segíti a mindennapjait, és a Facebook-oldalát is több mint 10 ember szerkeszti”

– ajánlanak neki több (tucat) lehetőséget a nadrágszíj összehúzására.

Mit mondjunk: tényleg van miből és kiből válogatnia, ha csökkentenie kell a kiadásokat, a költségeket. Egy biztos: Budapest nem lehet a vesztese a politikai ámokfutásának.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102618/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,budapest,Fidesz,Karácsony Gergely,KDNP,költségvetés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Balázs ajtót mutatott a jogállamiságot féltő ballibeknek

2020.11.29. 19:55
"Sajátos, hogy miközben napi szinten tudatosan vállaltan alkotmánysértő állásfoglalásokat hallunk és olvasunk a hazai és külföldi ellenzék oldaláról, a …

Lemondott posztjáról Szájer József EP-képviselő

2020.11.29. 11:55
A fideszes politikusban régóta érlelődött a lemondás gondolata, amely nincs összefüggésben a magyar-EU vitával. Döntését már az európai parlament elnökével is közölte.

Az európai válságkezelő alap létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és lengyel szavazat

2020.11.27. 10:20
Többek között erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában. A …

Rákay Philip: Márki-Zay, vissza a politikai kisegítőiskolába!

2020.11.23. 21:55
A televíziós producer szerint felháborító, hogy Márki-Zay-szerű vizesnyolcas merészeli fenyegetni tisztességes emberek tízezreit.

Rákay Philip: Ez a Soros nevű gazember mer beszélni pénzlopásról?

2020.11.22. 07:30
A nagy világmegváltó öregúr, az igazi „filantróp”, a mesteri bábjátékos, azaz Soros György ismét nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele Magyarországba és ne …

Rákay Philip: hazánkat sem kíméli a globális, balos forradalomipar

2020.11.19. 20:55
Globális politikai érdekek alapján akarják destabilizálni Magyarországot, a céljuk, hogy a baloldal mindenáron megragadja a hatalmat. Leleplező, felkavaró videó!

Rákay Philip: Orbán igazi hazafiként kemény választ adott a zsarolásra

2020.11.16. 21:25
Egy valamiben biztosak lehetünk: ha a hazaáruló szivárványkoalíció egy szólamban, fejhangon üvölt, akkor a magyar miniszterelnök helyesen cselekedett.

Orbán bejelentette: megvétózzuk a büdzsét és a helyreállítási alapot

2020.11.16. 15:00
Semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről. És nem kérünk a jogállamisági kritériumnak hazudott brüsszeli …

A legtöbb kerületben kötelező a maszkviselés Budapesten

2020.11.12. 09:15
Bár kerületenként eltérőek lehetnek a szabályok a kötelező maszkviselést illetően, összességében egységes végeredményre jutottak az önkormányzatok.

Gyurcsány most járványügyben cirkuszol, a Fidesz meg felvilágosította

2020.11.11. 15:00
Ha a nemzeti elkúró tovább garázdálkodhatott volna az ország élén, már alig lenne állami kórház...

Ezeket a cikkeket olvastad már?