Blogolj!

Blogstar kávéház

Hagyomány

A liberálisok karácsonytalanítása.

A kommunizmus módszereit használnák a liberálisok arra, hogy „karácsonytalanítsák” a világot. Hogy ezt ki hogyan képzelné el, abban van eltérés, de a cél elérése érdekében semmi sem drága – olvasható az Origo.hu-n.

„Visszatérő motívum karácsony közeledtével a zöld-liberális közbeszédben az, hogy a fenyőfák kivágása környezetkárosítással jár, így a legjobb, ha nem is állítunk. Nem is beszélve arról, hogy a karácsonyfa bántja az érzékeny lelkű bevándorló muszlimokat. A karácsonytalanítás eszméje azonban nem mai keletű, eredetijének megértéséhez az 1920-as évek Szovjetuniójáig kell visszamennünk. A karácsony ünneplésének nagyon mély hagyománya volt Oroszországban, egészen a bolsevik hatalomátvételig. A Szovjetunió vezető kommunistái azonban irtóztak mindentől, ami a vallásokhoz köthető, illetve attól, ami – az ő felfogásuk szerint – burzsoá gyökerekkel rendelkezett. Ilyen volt a karácsony ünnepe és minden ahhoz kapcsolódó vallási gyökerű hagyomány. A cél hamar megfogalmazódott: a karácsonyt (is) be kell tiltani.”

A zöld baloldal kommunista ideológiával akarja megszüntetni a karácsonyt

A kommunizmus módszereit használnák a liberálisok arra, hogy "karácsonytalanítsák" a világot. Hogy ezt ki hogyan képzelné el, abban van eltérés, de a cél elérése érdekében semmi sem drága - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Visszatérő motívum karácsony közeledtével a zöld-liberális közbeszédben az, hogy a fenyőfák kivágása környezetkárosítással jár, így a legjobb, ha nem is állítunk.

Sor

Az Európai Unió súlyos tévedése.

Nem maradt egyedül vétójával Orbán Viktor. A lengyel után a szlovén kormány is kiállt a magyar mellett. Janez Jansa az uniós vezetőknek küldött levelében azt írta, hogy be kell tartani a júliusi uniós csúcson született megállapodást – így a Hirado.hu.

„Orbán Viktor miniszterelnök, már a kezdetektől fogva elutasította, hogy politikai feltételekhez kössék az uniós források kifizetését – mondta Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője az M1-en. Szerinte az uniós döntéshozók azt hitték, hogy Magyarország és Lengyelország félve, hogy forrásokat vesztenek, és az utolsó pillanatban majd beállnak a sorba. Az elemző hozzátette: az évből van vissza még hat hét, így a soros német elnökségnek nehéz dolga lesz, ha szeretné a meglehetősen távol álló álláspontokat közelebb hozni egymáshoz. A csütörtökön kezdődő online uniós csúcson mindez kiderülhet.”

Az unió azt hitte, Magyarország megfutamodik, és beáll a sorba

„Az uniós szerződésekben biztosított jogával élt Magyarország, amikor megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot" - írta nyilatkozatában a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a jogállamra hivatkozás jogi helyett politikai és ideológiai eszközzé vált. Közben a lengyel után a szlovén kormány is kiállt a magyar mellett.

Biztonság

A jogállamiság propagandista furkósbotja.

Lengyelország elutasítja, hogy propagandista furkósbotként használják az Európai Unióban (EU) a jogállamiságot – a Magyar Hírlap Online szerint erről szólt szerdai parlamenti beszédében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

„Morawiecki az uniós állam- és kormányfők csütörtöki videoértekezletét megelőzően beszélt a szejmben. Hétfőn Magyarország és Lengyelország a nagyköveti szintű uniós tárgyaláson megvétózta az uniós költségvetési csomagot a források tervezett jogállamisághoz kötése miatt. A tervezett mechanizmus ma Lengyelország, Magyarország, 'talán Szlovénia, illetve valamelyik más közép-európai ország ellen irányul', de néhány év múlva más államok ellen is használhatják – húzta alá Morawiecki. Az 'európai oligarchia' által irányított EU, amely ma 'a gyengébbeket bünteti és sarokba szorítja', az nem az az unió, amelybe Lengyelország annak idején belépett, és amelynek jövője lenne – jelentette ki a lengyel kormányfő, aláhúzva: az EU-nak a jog betartásán, a jogi biztonságon kell alapulnia. Morawiecki szorgalmazta: az EU ne legyen a kettős mércék uniója, az egyenlők és egyenlőbbek közössége. Varsó hangosan igent mond az EU-nak, egyúttal hangosan nemet mond az olyan mechanizmusoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy Lengyelországot és más államokat egyenlőtlen bánásmódban részesítsenek – jelentette ki.”

Morawiecki: A jogállamiságot nem lehet propagandista furkósbotként használni

Morawiecki az uniós állam- és kormányfők csütörtöki videoértekezletét megelőzően beszélt a szejmben. Hétfőn Magyarország és Lengyelország a nagyköveti szintű uniós tárgyaláson megvétózta az uniós költségvetési csomagot a források tervezett jogállamisághoz kötése miatt. A tervezett mechanizmus ma Lengyelország, Magyarország, „talán Szlovénia, illetve valamelyik más közép-európai ország ellen irányul", de néhány év múlva más államok ellen is használhatják - húzta alá Morawiecki.

Megaláztatás

Diana hercegnő lépre csalása.

Lépre csalták Dianát? – vizsgálják a BBC-nél a 25 éves interjú körülményeit. A tragikus sorsú hercegnő öccse állítja, bizonyítékai vannak a riporter „csalárdságára” – derül ki a Népszava Online cikkéből.

„Vizsgálatot indít a BBC televízió annak feltárására, hogy milyen körülmények között jött létre a Diana hercegnővel negyedszázaddal ezelőtt készült, világszerte hatalmas feltűnést keltő interjú – jelentette be szerda esti nyilatkozatában Tim Davie, a brit közszolgálati médiatársaság vezérigazgatója. A BBC-nél feltárnák az igazságot arról, hogy miként jött létre a híres-hírhedt interjú Dianával 1995-ben. A vezérigazgató a független vizsgálat vezetésére Lord John Dysont, az angol-walesi fellebbviteli bíróság volt elnökét, a brit legfelsőbb bíróság nyugalmazott bíráját kérte fel. Davie hangsúlyozta, hogy a vizsgálat azonnali hatállyal megkezdődik, és átadnak Lord Dysonnak minden olyan dokumentumot, amelynek jelentősége lehet a történtek feltárásában. A BBC egyik akkori sztárriportere, a most 57 éves Martin Bashir által készített interjúban, amelyet 30 millióan néztek, Diana részletesen szólt arról, hogy milyen megaláztatásokat volt kénytelen kiállni az udvar és személyesen férje, Károly trónörökös részéről.”

Lépre csalták Dianát? - vizsgálják a BBC-nél a 25 éves interjú körülményeit

A tragikus sorsú hercegnő öccse állítja, bizonyítékai vannak a riporter „csalárdságára". Vizsgálatot indít a BBC televízió annak feltárására, hogy milyen körülmények között jött létre a Diana hercegnővel negyedszázaddal ezelőtt készült, világszerte hatalmas feltűnést keltő interjú - jelentette be szerda esti nyilatkozatában Tim Davie, a brit közszolgálati médiatársaság vezérigazgatója.

Kockázat

Tatár Csilla felelős döntése.

Nehéz döntést hozott Tatár Csilla (37): bármennyire is szerette volna, nem forgatja le az ATV-n futó műsora karácsonyi különkiadását, nem akarja ugyanis kitenni a vendégeket és a Mondd el Tatár Csillának 12 fős stábját annak, hogy lebetegedjenek – számol be róla a Blikk Online.

„– Ebben a helyzetben sok mindent át kellett gondolnom, hiszen az én műsorgyártó cégem készíti az adásokat, így producerként minden felelősség engem terhel. Munkaadóként azt is mérlegelnem kellett, hogy a kollégáim is csak akkor kapnak pénzt, ha dolgoznak, de közben felelősen is kellett dönteni, hogy senki egészségét ne kockáztassuk – vallotta be a Blikknek Tatár Csilla, aki azt is elárulta, pályafutásának húsz éve alatt sosem volt arra példa, hogy egy már leszervezett forgatást lemondjon. – Az ATV vezetése is egyetértett a döntéssel. Sajnáljuk, hogy elmarad a karácsonyi különkiadás, amit ráadásul januárban vagy februárban nem lehet pótolni. Szerintem most ez volt a jó döntés – jelentette ki a műsorvezető.”

„Sok mindent át kellett gondolnom" - Komoly döntést hozott Tatár Csilla

Tatár Csilla kollégáit óvva, lemondta a forgatást /Fotó: Pozsonyi Zita Budapest - Nehéz döntést hozott Tatár Csilla (37): bármennyire is szerette volna, nem forgatja le az ATV-n futó műsora karácsonyi különkiadását, nem akarja ugyanis kitenni a vendégeket és a Mondd el Tatár Csillának 12 fős stábját annak, hogy lebetegedjenek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102716/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?