Blogolj!

Karácsony jobbkeze bedobta a törölközőt: lemondott Dorosz Dávid

Nils Holgersson

Karácsony fővárosi vezetése máris fogyatkozik. Dorosz Dávid nem bírta a nyomást, és a Facebookon jelentette be lemondását, az év végével távozik posztjáról. A főpolgármester egyik erősembere és kampányfőnöke volt, majd a főváros klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyetteseként dolgozott. 

A közösségi oldalán így jelentette be a távozását:

A mai napon az alábbi levélben benyújtom lemondásomat barátomnak, Karácsony Gergelynek. A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.

Majd a Karácsonynak címzett levelét is megosztotta:

"Pár napja múlt egy éve, hogy elkezdtük megvalósítani a közös programunkat, a zöld, élhető, igazságos, sokszínű és szabad Budapestért. Amikor elkezdtük a munkát, tudtuk, hogy küzdelmes lesz. Számítottunk rá, hogy a kormány negédes szavak és mosolyok álcája mögött valójában gátolni, akadályozni fogja, hogy Budapest a választott útján fejlődhessen.

Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre.

Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt."

Ezután felsorol pár eredményt, elsőként a Hűsítő Budapest akciót, több, elsősorban közlekedési beruházás előkészítését, befejezését. Majd szóvá teszi, hogy a kormány négy és félszeresére emelte a Főváros Vízművek által fizetendő vízszolgáltatási közműadót:

"Ez a példa önmagában is bizonyítja: minden szakmai eredmény mellett politikai választ kell adni az újabb és újabb, egyre aljasabb kormányzati támadásokra, Budapest és általában az önkormányzatok kivéreztetésének romboló politikájára. Felelős kormányzás helyett a városok, elsősorban Budapest kifosztása folyik."

Azt írja, fejlesztésekért is felelős helyettesként nem nézheti tétlenül, hogy

"Orbán Viktor és budapesti kijáróemberei minden fejlesztést ellehetetlenítenek. A kormány még egy visszatérítendő támogatás egyszerű aláírását is megtagadja, nehogy a főváros új járműveket vehessen."

Fotó: Magyar Hang

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102754/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.29. 21:55
Fekete-Győr András határozott közösködése, Donald Trump kifakadása, a karácsonyi ajándékvásárlás felelőssége, a német vírustagadók lázadása és Köllő Babett őszinte vallomása online lapszemlénkben.

Orbán Balázs ajtót mutatott a jogállamiságot féltő ballibeknek

2020.11.29. 19:55
"Sajátos, hogy miközben napi szinten tudatosan vállaltan alkotmánysértő állásfoglalásokat hallunk és olvasunk a hazai és külföldi ellenzék oldaláról, a …

Lemondott posztjáról Szájer József EP-képviselő

2020.11.29. 11:55
A fideszes politikusban régóta érlelődött a lemondás gondolata, amely nincs összefüggésben a magyar-EU vitával. Döntését már az európai parlament elnökével is közölte.

Vasárnap ismét rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma

2020.11.29. 09:55
Közel hétezer fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 156 beteg.

Korona-napló, 2020. november - hírfolyam

2020.11.29. 09:00
Minden történés, minden adat, minden jó és rossz hír egy helyen az életünket megkeserítő Covid-19-ről.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 22:00
Az állami vagyon kiszervezése, a radikális baloldal tombolása, az Európai Néppárt komolytalansága, Soros György bosszúszomjas ármánykodása és Bereczki Zoltán indulatos válása online lapszemlénkben.

Jelentős havazás érkezhet szerdán

2020.11.28. 15:15
Könnyen lehet, hogy Magyarország egyes tájain meg is marad a hótakaró a jövő héten.

Rákay: Baranyi érti a liberálbolsi idők szavát, vagy elmeroggyant

2020.11.28. 12:45
Nem hagyhatjuk, hogy a szivárványos horrorkoalíció polgármestere BLM-szobrot állítson Ferencvárosban – üzeni a televíziós producer.

Szomorú rekord: 152 halálos áldozatot követelt a járvány

2020.11.28. 09:05
Kétszázezer fölé nőtt a regisztrált, beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?