Blogolj!

Blogstar kávéház

Mechanizmus

Az EU különös alkufolyamata.

A magyar és a lengyel vétóról is egyeztettek az uniós állam- és kormányfők csütörtök esti videókonferenciáján. A csúcsot eredetileg nem ebben a témában hívták össze, csak a találkozó elején volt róla szó. A háttérben jelenleg is intenzív diplomáciai egyeztetések zajlanak, viszont a vétót bejelentő Magyarország és Lengyelország mellett már egy harmadik ország is kritikus a megállapodással kapcsolatban, ez az ország pedig kiszivárgott hírek szerint Szlovénia – olvasható az Origo.hu-n.

„Charles Michel eredetileg is azzal a céllal hirdette meg a mostani EU-csúcsot, hogy az országvezetők eleget tegyenek korábbi ígéretüknek, miszerint a koronavírus-járvány második hulláma idején is folyamatos lesz az egyeztetés a tagállami védekezés tapasztalatairól. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a találkozót követő sajtónyilatkozatában megerősítette, hogy a német EU-elnökség irányításával dolgoznak azon, hogy mielőbb zöld jelzést kapjon az uniós keretköltségvetés és mentőalap. Charles Michel arról beszélt, hogy a cél olyan megállapodás elérése, amely valamennyi tagállamnak megfelel. Mint fogalmazott, az országvezetők decemberi csúcstalálkozójukon visszatérnek az ügyhöz, addig pedig valamennyi tagállammal folyamatosan egyeztetni fog. Megerősítette azt a sajtóinformációt is, hogy összesen három EU-ország jelezte a fenntartásait a pénzügyi csomaghoz csatolandó feltételrendszerrel kapcsolatban. Magyarország és Lengyelország mellett Szlovéniáról van szó, bár az Európai Tanács elnöke csütörtök este egyelőre nem nevezett nevén egyetlen vétózó, illetve kritikus EU-országot sem, mondván: nem akarja hátráltatni a jelenleg is tartó alkufolyamatot.”

EU-csúcs: Szlovénia csatlakozott Magyarországhoz és Lengyelországhoz, ők is elégedetlenek a brüsszeli feltételrendszerrel

A magyar és a lengyel vétóról is egyeztettek az uniós állam- és kormányfők csütörtök esti videókonferenciáján- írja a Magyar Nemzet. A csúcsot eredetileg nem ebben a témában hívták össze, csak a találkozó elején volt róla szó.

Spekuláció

Soros György összehangolt támadássorozata.

Ahogy a gazdaságokat tönkretette, úgy dagadt egyre Soros pénztárcája. George Soros összehangolt támadássorozatával kényszerítette térdre a jegybankot, milliárdokban mérhető károkat okozva a brit gazdaságnak, míg ő maga dollármilliárdossá vált machinációi folytán – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„George Sorosnak köszönhető az 1992. szeptember 16-i 'fekete szerda', a brit font összeomlásának napja. A spekuláns alapja akkor arra számított, hogy mivel a fontot túlértékelten léptették be az európai árfolyamrendszerbe (ERM), a szigetországi gazdaság recessziója közepette a brit pénzt előbb-utóbb le kell értékelni. Ezért hatalmas összegben épített ki úgynevezett short pozíciót a font ellen. Soros jól kalkulált, a font árfolyama szeptember 16-án hatalmasat esett, a Soros Fund pedig 1,1 milliárd fontot keresett, az események hatására pedig Nagy-Britannia kilépett az ERM-ből. A 'fekete szerda' máig ható gazdaság- és politikatörténeti traumaként él a brit köztudatban, a spekulánsok támadásának következményeit nem egyszerű pontosan fölmérni. Az világos, hogy rövid távon Soros volt a lépés legnagyobb nyertese, aki óvatosabb becslés szerint is közel egymilliárd dollárt tett zsebre, ráadásul innentől kezdve már csak úgy hivatkoztak rá, mint az emberre, aki bedöntötte a fontot és térdre kényszerítette a Bank of Englandet.”

Ahogy a gazdaságokat tönkretette, úgy dagadt egyre Soros pénztárcája

Soros első hírhedt akciója a brit font bedöntése volt George Sorosnak köszönhető az 1992. szeptember 16-i „fekete szerda", a brit font összeomlásának napja. A spekuláns alapja akkor arra számított, hogy mivel a fontot túlértékelten léptették be az euró­pai árfolyamrendszerbe (ERM), a szigetországi gazdaság recessziója közepette a brit pénzt előbb-utóbb le kell értékelni.

Mozgástér

Joe Biden gúzsba kötése.

A jelenlegi kormányzat arra törekszik, hogy a nemrég megválasztott elnök bizonyos ügyekben csak népszerűtlen intézkedések árán térhessen el az előző négy év külpolitikai irányvonalától. Trump a külpolitikájával kötné gúzsba Bident – fogalmaz a Népszava Online.

„Habár Donald Trump azt hangoztatja, hogy jogorvoslati kérelmei miatt továbbra is kétesélyes a Joe Biden által fölényesen megnyert elnökválasztás, kormányzata úgy tűnik, tudomásul vette, hogy az elnök veszített. A távozó – a szakzsargonban 'béna kacsának' nevezett – adminisztráció azonban a politikai folytonosságot biztosító átmenet helyett a politikája folytonosságát biztosító átmentésbe kezdett. Különböző módszerekkel arra törekszenek, hogy Biden bizonyos ügyekben csak népszerűtlen intézkedések árán térhessen el az előző négy év külpolitikai irányvonalától. Izraellel kapcsolatban a leendő elnök egyébként is kifejezetten szűk mozgástérre számíthatott, hiszen Trump vezetésével az Egyesült Államok számos, az izraeli érdekeknek kedvező intézkedést hozott meg: elismerte Jeruzsálemet az ország fővárosaként, átköltöztette oda az amerikai nagykövetséget, valamint a zsidó állam részének nyilvánította a Szíriától annektált Golan-fennsíkot. Biden várhatóan nem is fogja felülvizsgálni a felsorolt döntéseket, ám a megszállt palesztin területeken – a nemzetközi jog szerint – illegálisan létesített izraeli telepekkel kapcsolatban kritikusabb álláspontra helyezkedhet elődjénél. A Trump-adminisztráció tavaly óta nem tekintette illegálisnak az ilyen településeket, sőt, az elnök közel-keleti béketerve megengedte Izraelnek, hogy magához csatolja a telepeket. A távozó kormányzat azon iparkodik, hogy megőrizze ezt a status quo-t.”

Trump a külpolitikájával kötné gúzsba Bident

Vesztegzár alá vont nagyvárosok, megtelt kórházak és hullaházak ellenére a politikai elit kitart a december 6-i parlamenti választások mellett. Utána jöhet akár a szükségállapot is. Hűtőkonténerekben tárolják a koronavírus szövődményekben elhunytak holttesteit a temesvári Victor Babes egyetemi és CFR vasutas kórházak. A város két legnagyobb kórházának hullaháza ugyanis megtelt, jobb híján a new yorki mintát alkalmazták.

Hatás

A válsághelyzetek álhírterhelése.

Válsághelyzetekben megszaporodik azok száma, akik üzleti megfontolásból vagy pánikkeltés céljából álinformációkat, álhíreket terjesztenek – mondja a Médianéző Központ elemzője a Hirado.hu-n.

„Rotyis Bálint közölte: napjainkban nemcsak a média, a szerkesztőségek képesek arra, hogy nagyon rövid időn belül sok embert elérjenek, hanem – a közösségi médiának köszönhetően – a felhasználók is. Így előfordulnak olyan esetek, amikor tévedésből vagy szántszándékkal közölnek olyan, elsőre hitelesnek, akár tudományosnak tűnő híreket, cikkeket, amelyek nem igazak. Válsághelyzetekben pedig megszaporodik azon személyek és oldalak száma, akik-amelyek üzleti megfontolásból vagy pánikkeltés céljával álinformációkat terjesztenek. A koronavírus-járvány pedig mindenki életére nagyon komoly hatással van – jelezte.”

Az álhírek több embert érnek el, ezért kiemelten fontos a politikusok felelőssége

Válsághelyzetekben megszaporodik azok száma, akik üzleti megfontolásból vagy pánikkeltés céljából álinformációkat, álhíreket terjesztenek - mondta a Médianéző Központ elemzője csütörtök este az M1 aktuális csatornán. Rotyis Bálint közölte: napjainkban nemcsak a média, a szerkesztőségek képesek arra, hogy nagyon rövid időn belül sok embert elérjenek, hanem - a közösségi médiának köszönhetően - a felhasználók is.

Ajánlat

Rúzsa Magdi kitörő érzelmei.

Rúzsa Magdiból előtörtek az érzelmek, az otthoni veszekedésekről is mesélt a Blikk Online-on.

„Győző ezúttal az aranytorkú énekesnőt, Rúzsa Magdit faggatta a Blikk + Győző újabb adásában. A beszélgetésben volt minden: előtörtek Magdi érzelmei, mesélt arról, milyenek a veszekedések otthon a férjével, a végén pedig Magdi előállt egy fantasztikus ajánlattal Győző számára, amit a Blikk arca azonnal el is fogadott.”

Rúzsa Magdiból előtörtek az érzelmek, az otthoni veszekedésekről is mesélt - videó

Győző ezúttal az aranytorkú énekesnőt, Rúzsa Magdit faggatta a Blikk + Győző újabb adásában. A beszélgetésben volt minden: előtörtek Magdi érzelmei, mesélt arról, milyenek a veszekedések otthon a férjével, a végén pedig Magdi előállt egy fantasztikus ajánlattal Győző számára, amit a Blikk arca azonnal el is fogadott. A Blikk+Győző korábbi részeit itt találja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102758/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.29. 21:55
Fekete-Győr András határozott közösködése, Donald Trump kifakadása, a karácsonyi ajándékvásárlás felelőssége, a német vírustagadók lázadása és Köllő Babett őszinte vallomása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 22:00
Az állami vagyon kiszervezése, a radikális baloldal tombolása, az Európai Néppárt komolytalansága, Soros György bosszúszomjas ármánykodása és Bereczki Zoltán indulatos válása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?