Blogolj!

Kiemelt híreink

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. | blogstar

Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Tovább
Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14. | blogstar

Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.

Tovább

Posta Sándor, a magyar edző Zambiában

Posta Sándor labdarúgó-edző, a zambiai második vonalban dolgozik, a Livingstone Pirates csapatát készíti fel. Az a hír járta róla, hogy ő fizeti a játékosait, ami részben igaz is. Azt sosem mondta magáról, hogy bajnokcsapatot csinált Debrecenben, de most mindenképpen aranyérmes lenne.
Címkék: Interjú

Oscar-díjas a Saul fia!

2016.02.29.
A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Nemes Jeles László rendező holokausztdrámája az első magyar alkotás, amely 1982 óta elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését, harmincnégy évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve diadalmaskodott.
Címkék: Most

Orbán Viktor évértékelője

2016.02.28.
A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizennyolcadik évértékelője. Orbán Viktor - csakúgy, mint tavaly - Budapesten, a Várkert Bazárban mondja el hagyományos beszédét. A miniszterelnök tavalyi értékelőjében arról beszélt, hogy a következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk.
Címkék: Most

Bene Ferencnek a 99 százalék kevés volt

Tíz éve hunyt el az egyik legnagyobb magyar futballista Bene Ferenc. Az egykori újpesti csatár olimpiai bajnoki címet nyert 1964-ben, emellett nyolc alkalommal volt magyar bajnok, de nyert kupát és ötször gólkirályi címet is. Korszakos egyénisége volt a magyar labdarúgásnak. Halálának évfordulóján ifjabb Bene Ferenccel beszélgettünk.
Címkék: Interjú

Magyar hangja: Korolovszky Gábor

Nincs olyan ember Magyarországon, aki nem kispályázott. Legalább az iskolában játszotta mindenki. Ezért aztán láthatjuk, hogy micsoda különbség van a kispályás futball és a futsal között. Ráadásul utóbbi egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen a válogatott kijutott az Eb-re és harcban áll a világbajnoki szereplésért is. Ehhez kellett egy spanyol szövetségi kapitány Sito Rivera, aki a sportág egyik legfelkészültebb szakembere. Mellette pedig folyamatosan ott áll Korolovszky Gábor, egykor NB I-es labdarúgó, aki ma már nem csak tolmács.
Címkék: Interjú

Rétvári: Semmilyen más ágazatban nem volt ilyen emelés

A kockás ingezés sokaknak buli, a hatalommal szembeni kuruckodás minden magyar vérében van, ugyanakkor a köznevelés valós megoldásai csak a tárgyalóasztalnál születhetnek meg – mondja dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a pedagógus demonstrációkra utalva. Ugyanakkor arról is beszél interjúnkban, hogy az ellenzéki politikai pártok miként telepedtek rá a tüntetésekre. De számára is nagy kérdés, hogy miből fakadhat a gyerekek iskola utáni fáradsága.
Címkék: Interjú

Kínai piac: csak a dicsőség megfizethetetlen

Dzsudzsák Balázst Kínába adhatják el, Nikolics Nemanjáért lengyel lapértesülések szerint jelentős összeget fizetnének az ázsiai országból a lengyel Légiának. Mellettük is világsztárok neveivel dobálóznak a kínai klubok. Dénes Ferenc sportközgazdásszal kerestük az okait a kínai nyitásnak.
Címkék: Interjú

Pedagógusok a liberálisok hálójában III. rész

2016.01.31.
Tegnap tantestületek és civil szervezetek képviselői folytattak megbeszélést. Február 3-ára pedig tüntetést is szerveznek az oktatás helyzete miatt. A háttérből valószínűleg az egykori SZDSZ-es értelmiség, a HAHA és Gulyás Balázs, az MSZP-s Gurmai Zita fia mozgatják a szálakat. De kik állnak a szervezők mögött? III. rész
Címkék: CSVM

Pedagógusok a liberálisok hálójában II. rész

2016.01.30.
Mára „Országos tantestületi értekezletre” hívott a PDSZ, a Hívatlanul Hálózat és a Human Platform, ahol tantestületek és civil szervezetek képviselői folytatnak megbeszélést. Tegnap a Human Platform hátterét vettük górcső alá. A szervezők utaztatást is vállalnak, a vidékről jövők számára az utazási költségeket megtérítik. Február 3-ára pedig tüntetést is szerveznek az oktatás helyzete miatt. A háttérből valószínűleg az egykori SZDSZ-es értelmiség, a HAHA és Gulyás Balázs, az MSZP-s Gurmai Zita fia mozgatják a szálakat. II. rész
Címkék: CSVM

Ezeket a cikkeket olvastad már?