Blogolj!

Házhoz ment a kormányhivatal a GEMMA gyermekeihez

2018.04.20.
A fogyatékkal élő gyermekekkel, fiatalokkal nem könnyű a hivatalos ügyek intézése. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezért a szegedi GEMMA-iskola udvarára települt ki kormányablakbuszával: már délelőtt tucatnyi igazolvány készült el, de egészen délutánig folyt a munka.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18.
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók környékén élők is szívesen besegítenének, így most hívják őket – minden szükséges eszközt biztosítva.

Pontot tettek az i-re – megnyílt a tizenkettedik kormányablak is Csongrád megyében

2018.04.05.
A sándorfalvaiakat is most már okmányiroda helyett kívül-belül megújult kormányablak várja.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21.
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen kifejezték a véleményüket a közösségi oldalakon. Mindezek arra késztették a Csongrád Megyei Kormányhivatalt, hogy egyeztetésre, közös gondolkodásra kérje fel a gyermek- és az áldozatvédelemmel kapcsolatos feladatokban érintett jelzőrendszer tagjait. Céljuk az, hogy az említett szervek, szervezetek, személyek feladatait rögzítő, gyermek- és ifjúságvédelmi megyei eljárásrendet alakítsanak ki a területen munkálkodók bevonásával.

„A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését”

Az első tucat SZEVIÉP-károsult szerdán benyújtotta a kárigényét. Az érintett 433 alvállalkozóból csupán alig több mint 100 bírt talpon maradni azt követően, hogy a SZEVIÉP nem fizette ki.

A hónap végéig várják a SZEVIÉP-ügy károsultjait a kormányablakok

2018. március 5-én jelent meg az a kormányrendelet, amely alapján az állam kártalanítja a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozóit.

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01.
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 kormányablakában várják a jogosultakat, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14.
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a megújuló energiaforrásokat is egyre nagyobb mértékben hasznosítja. Ezzel a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országban elsőként zárta saját középületeinek energetikai fejlesztését megcélzó uniós projektjét.

Emberközpontú bürokráciát ígér a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2018.01.09.
Érdekes beszédet tartott az egyik megyei kormánymegbízott az év elején. Azt üzente kollégáinak, hogy a technika által felszabadított időt az emberi kapcsolataik erősítésére fordítsák, így a digitalizáció fejlődésének előnyeit a hátrányai kompenzálására lehet használni. 

Mázsányi csokoládét gyűjtöttek össze a Csongrád Megyei Kormányhivatalban

2017.12.15.
Nem Gombóc Artúrnak, hanem a rászoruló gyermekeknek szánták. A hivatal munkatársai mellett az ügyeiket intézők is hozzájárultak adományaikkal az akció sikeréhez.

Ezeket a cikkeket olvastad már?