Blogolj!

„Ámde Krisztus feltámadt”

2020.04.10.
2020 húsvétjára közös nyilatkozatot adott ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Legerősebb fegyverünk az önuralom

2020.04.10.
Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a kijárási korlátozásról, a kórházlátogatások fontosságáról, a szokatlan Húsvétról és a gazdaság újbóli fellendítéséről beszélt.

Ez a húsvét nem lesz olyan, mint a többi

Dorogi László
2020.04.09.
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint fontos, hogy megtartsuk a szokásos ünnepi szokásainkat, már persze azokat, amelyeket a rendkívüli járványhelyzetben megtarthatunk.

Nagycsütörtökkel megkezdődik a húsvéti szentháromnap

2020.04.09.
A nagycsütörtök Krisztus szenvedéseinek kezdetét idézi, ez a nap az Eucharisztia (Oltáriszentség) és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe. Nagypéntek Kristus kereszthalálának emléknapja, nagyszombat pedig húsvét ünnepének előnapja.
Címkék: húsvét

Megindító videót tett közzé Orbán Viktor virágvasárnap alkalmából

2020.04.05.
Közeledik a húsvét, ma pedig virágvasárnap van. Orbán Viktor ennek apropóján osztott meg egy megható videót Facebook-oldalán, ami az összetartozást hangsúlyozza ezekben a nehéz időkben is.

Nagyhétben és Húsvétkor is zárva maradnak a templomok

2020.04.04.
Tekintve a kijárási korlátozásra illetve a arra, hogy a koronavírus járvány még messze nem vonult le hazánkban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi rendelkezései a nagyhétre is érvényesek.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

Pintér M. Lajos
2019.04.22.
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

Pintér M. Lajos
2019.04.20.
Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Húsvétra ismét tavaszi időjárás várható

2019.04.15.
Melegszik az idő a következő napokban: a leghidegebb órákban helyenként még mínuszok is lehetnek, míg napközben néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?