Blogolj!

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13.
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó iskola, diák, illetve tanár munkájának elismerésére.

Fegyverrel a zsebében ment iskolába egy amerikai kisgyerek

2019.01.15.
Egy hatéves kisfiú pisztollyal a zsebében jelent meg az iskolában Ohio állam fővárosában, Columbusban - jelentette a Fox televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

A floridai vérengzéshez hasonló iskolai lövöldözést terveztek itthon

Egy 15 éves budapesti gimnazista fiú még év elején kezdte tervezni közösségi oldalán, hogy diáktársait le akarja lőni hasonlóan a februári floridai lövöldözéshez, ahol tizenheten haltak meg, majd után utána magával is végez.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20.
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Egy álma van az újvidéki igazgatónak: minden évben 15 magyar diák

2017.12.09.
Újvidéken évtizedek óta csökken a magyarság számaránya. Kemény küzdelem összegyűjteni azt a 15 magyar diákot, akivel el lehet indítani a magyar tagozatot a Petőfi-iskolában. Argyelán Zoltán igazgató nemcsak arra a kínai-szerb házasságból született kislányra büszke, aki a magyar osztályba jár, s gyönyörűen beszéli nyelvünket, hanem arra is, hogy sok szerb diák választja a magyar nyelvet náluk – természetesen nem idegen, hanem környezetnyelvként.
Címkék: iskola

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra támadt az erdélyi Besztercén - mutatott rá szombaton közzétett állásfoglalásában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Több mint egymillióan tanulhatnak ingyentankönyvből

2017.08.02.
A kormányzat 12 milliárd forintot különített el arra a célra, hogy az 1-9. osztályos diákoknak és szüleiknek ne kelljen fizetniük a tankönyvekért.

Ezeket a cikkeket olvastad már?