Blogolj!

Meggyógyult a Diamond Princess egyik magyar utasa

2020.03.12.
Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akit a Diamond Princesse hajón diagnosztizálták február végén a koronavírussal. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jelentette ezt be, egy Facebook-videóban.
Címkék: Japán, koronavírus

Japán 10 milliárd jent csoportosít át a koronavírus elleni küzdelemre

2020.02.14.
A tokiói kormány pénteki döntése alapján Japán 10,3 milliárd jent (mintegy 29,2 milliárd forint) csoportosít át a költségvetés tartalékából a koronavírus okozta COVID-19 járvány megfékezésére.

Az évszázad vihara készül lecsapni Japánra

2019.10.11.
Egy hónappal a legutóbbi tájfun után várhatóan az évszázad eddigi legerősebb vihara éri el lassan Japán középső részét. A Hagibis tájfun várhatóan Kantó vagy Tokai térségben éri el a legnagyobb japán szigetet, Honsut.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18.
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

Terrormerénylettel harcolt a halálbüntetés ellen – halálra is ítélhetik érte

2019.01.01.
Könnyen lehet, hogy bitófán végzi az a merénylő, aki terrorcselekménnyel akart harcolni a halálbüntetés ellen. Szinte csak Gondviselésnek köszönhető, hogy egyelőre nincs halálos áldozata annak a japán ámokfutónak, aki egy forgalmas utcán hajtott a gyalogosok közé. Ráadásul kerozinnal töltött teherautóval. Ha a 9 sérült közül bármelyik meghal, halálra is ítélhetik a merénylőt.

Tovább nőtt a pokoli kánikula áldozatainak száma Japánban

Dorogi László
2018.07.24.
A hivatalos adatok szerint már nyolcvanan vesztették életüket, és mintegy 35 ezren kerültek kórházba a hőség miatt Japánban az elmúlt három hétben.
Címkék: hőség, Japán, kánikula

Kivégezték a szarinos szektásokat

Pintér M. Lajos
2018.07.06.
Aszhara Soko és világvége-hívő követői két szarintámadást is elkövetettek Japánban, melyekben csaknem két tucatnyian haltak meg.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt a koreai válság

2017.09.15.
Észak-Korea újabb rakétakísérlete után péntekre összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését.

Ezeket a cikkeket olvastad már?