Blogolj!

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21.
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen kifejezték a véleményüket a közösségi oldalakon. Mindezek arra késztették a Csongrád Megyei Kormányhivatalt, hogy egyeztetésre, közös gondolkodásra kérje fel a gyermek- és az áldozatvédelemmel kapcsolatos feladatokban érintett jelzőrendszer tagjait. Céljuk az, hogy az említett szervek, szervezetek, személyek feladatait rögzítő, gyermek- és ifjúságvédelmi megyei eljárásrendet alakítsanak ki a területen munkálkodók bevonásával.

„A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését”

Az első tucat SZEVIÉP-károsult szerdán benyújtotta a kárigényét. Az érintett 433 alvállalkozóból csupán alig több mint 100 bírt talpon maradni azt követően, hogy a SZEVIÉP nem fizette ki.

Több mint félezer fő munkáját támogatják Vásárhelyen

2018.02.16.
Csongrád megyében Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának. A lehetőségekre együtt hívta fel a figyelmet a város önkormányzata, a megyei kormányhivatal, és a projekt segítésében jelentős szerepet játszó paktumiroda.

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14.
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a megújuló energiaforrásokat is egyre nagyobb mértékben hasznosítja. Ezzel a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országban elsőként zárta saját középületeinek energetikai fejlesztését megcélzó uniós projektjét.

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

2018.01.29.
16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, így az állampolgárok egyre több ügyüket intézhetik egy helyen.

Emberközpontú bürokráciát ígér a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2018.01.09.
Érdekes beszédet tartott az egyik megyei kormánymegbízott az év elején. Azt üzente kollégáinak, hogy a technika által felszabadított időt az emberi kapcsolataik erősítésére fordítsák, így a digitalizáció fejlődésének előnyeit a hátrányai kompenzálására lehet használni. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?