Blogolj!

Már csak egy hétig lehet fizetni a régi 500 forintossal

2019.10.24.
Már csak egy hétig, azaz 2019. október 31-ig használhatók a régi 500 forintos bankjegyek készpénzes vásárlásnál, november 1-től az idén februárban megjelent, megújított 500 forintos címlettel lehet fizetni - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

Október végéig érvényesek a régi ötszázasok

2019.10.02.
Október 31-ig lehet fizetni a 2018 előtt kibocsátott 500 forintos bankjegyekkel – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Címkék: Aktuális, MNB, pénz

Többet kell fizetni hétfőtől az autópálya-matricáért

Dorogi László
2018.09.30.
Fontos dolgok változnak meg a következő hét első napján, drágul az autópálya-matrica, a HÉV-en változnak a jegyvásárlás szabályai, az OTP pedig kivezeti a papíralapú betétkönyveket.

Folytatódik a bankjegyek cseréje, most az ezresek újulnak meg

2017.08.23.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett cseréjét, melynek jegyében korszerűbb, a biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújított 1000 forintos címletű bankjegyet bocsát ki – áll a bank közleményében.
Címkék: bankjegycsere, forint, MNB

Lentner Csaba: Az nem állapot, hogy teljesítmény nélkül emelkedjen a bér

Bármit lehet mondani a Fidesz gazdaságpolitikájára, de míg emelkedik a bruttó hazai termék, emelkednek a bérek, a jövedelmek, a szociális támogatások, addig a kritika nem fog a kormányon – szögezte le a Blogstarnak adott interjújában Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora. Ugyanakkor rámutatott, hogy 2020-ig meg kell erősíteni a gazdaság versenyképességének alapjait. A magyar gazdaságpolitikának el kell oda jutnia, hogy az emelkedő bérekhez termelékenységnövekedést is megköveteljen. Az ugyanis nem állapot, hogy folyamatosan emelkedik a bértömeg, de mögötte nincs teljesítmény-fedezet. Blogstar-interjú.

Ezeket a cikkeket olvastad már?