Blogolj!

Hazai hangzás a Kőfeszten

2020.08.27.
A Magyarhang zenekar a Káli-medence egyik legismertebb népzenét játszó együttese. A zenekart alkotó Mészáros testvérek szülei még a 70-es években költöztek a vidékre és bár a három testvér (Erzsébet, Vince és Mátyás) már elhagyták a szülői házat, gyakran hazalátogatnak, hogy helyi kisebb-nagyobb rendezvényeken zenéljenek a helyieknek.

Borbély Mihály: Az élő zene elvarázsol, és mi szabadon muzsikálunk

Dorogi László
2020.08.23.
A népzene és a jazz olykor kéz a kézben járnak, de a két műfaj tökéletes fúziójának titkára az elsők között alighanem a Borbély-Dresch Quartet jött rá. A fesztiválélményekről, a fúziós jazz műfajáról és a koronavírus-járvány okozta nehézségekről is beszélgettünk Borbély Mihállyal. Blogstar-interjú.

Cseh Tamás, Trianon, LGT: a Csík Zenekar is a Kőfesztre hangol

Pintér M. Lajos
2020.08.22.
A Hazám, hazám című kultuszsláger dalszerzőjével, Szabó Attilával a Csík Zenekar Kőfeszt-koncertjéről és a készülő LGT-feldolgozáslemezről is beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Csík János: Éljük igényesebben az életünket

2017.05.06.
A Csík Zenekar korszakos, merész és kockázatos lépéssel nyitotta meg a népzenekedvelők táborát. Most már 15 év is eltelt, így érdemes mérleget vonni. Csík János beszél még politikáról, tiszteletről és nyitottságról. Blogstar-nagyinterjú.

Ezeket a cikkeket olvastad már?