Blogolj!

Trump légicsapásokat mért Szíriára – elszabadul a pokol?

Pintér M. Lajos
2018.04.14.
Az amerikaiak a franciákkal és a britekkel közösen támadnak szíriai célpontokat. A dúmai vegyifegyver-támadást torolják meg. Oroszország szerint ennek súlyos következményei lesznek.

Kemerovói tűzvész: bűnös hanyagság és gondatlanság

2018.03.27.
Kedden tartották meg a kemerovói tűzvésszel kapcsolatos tanácskozást, amin Vlagyimir Putyin is részt vett.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Oroszok vs. terroristák – 24:2

2018.02.15.
Oroszországban 2017-ben 24 terrortámadást sikerült megakadályozni - közölte Jurij Csajka orosz főügyész az irányítása alatt működő hatóság vezetőségének csütörtöki moszkvai tanácskozásán. Arról viszont nem beszélt, hogy kettőt nem: 2017 áprilisában 14 embert halt meg a szentpétervári metróban végrehajtott támadás miatt, valamint szintén a Néva parti városban követtek el merényletet decemberben.

Hazudott Putyinról a holland külügyér - belebukott

2018.02.13.
Halbe Zijlstra holland külügyminiszter lemondott kedden. Bevallotta, nem volt igaz az a kijelentése, miszerint 2006-ban részt vett egy Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével tartott találkozón, ahol az elnök Nagy-Oroszország tervéről beszélt.

Orosz föld: korrupció miatt csaptak le egy kormányfőre és két helyettesére

2018.02.06.
Korrupció gyanúja miatt őrizetbe vett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy ügyvezető miniszterelnököt és két kormányfő-helyettest - jelentették hétfőn orosz hírügynökségek. Természetesen nem Vlagyimir Putyinról és kollégáiról van szó, hanem az Oroszországi Föderáció egyik tagköztársaságának, Dagesztánnak a vezetőiről.
Címkék: Oroszország

Tenger alá, román!

Tóth Marcell
2018.02.04.
Tengeralattjárót építene keleti szomszédunk, mert aggódnak az oroszok krími támaszpontjának közelsége miatt. Egyébként van már egy szovjet gyártmányú tengeralattjárójuk, csak éppen akkumulátoruk nincs hozzá.

Késes támadás egy iskolában: sokan megsebesültek

2018.01.15.
Az oroszországi Permben történt a súlyos eset.

Orbán: "Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktálja nekünk azt, hogy kit kell befogadnunk"

2018.01.14.
A Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de "nem lehet a világnak úgy segíteni, hogy tönkretesszük a saját népünket". Hozzátette, Brüsszel alatt azokat a bürokratákat, politikusokat értik, akik úgy viselkednek, mintha egy birodalom központja lennének.

Saját csapdájába esett Trump a Közel-Keleten?

Pintér M. Lajos
2017.12.16.
Az amerikai elnök kiszorította magát az izraeli-palesztin békefolyamatból – állítja a szakértő, aki szerint Oroszország, Irán és Törökország együttműködése uralhatja a Közel-Keletet.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?