Blogolj!

Megszavazta a parlament a rendkívüli jogrendet

2020.11.10.
A képviselők majdnem egyöntetűen döntöttek a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról.

Brexit: Boris Johnson december 12-én tartana előrehozott választást

2019.10.24.
Boris Johnson brit miniszterelnök egyenes utalást tett arra csütörtökön, hogy karácsony előtt két héttel előrehozott parlamenti választásokat tarthatnak Nagy-Britanniában.

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14.
Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.

EP-választás - Ma délutánig lehet átjelentkezni, már 77 ezren éltek a lehetőséggel

2019.05.22.
Ma délután 16 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik az Európai Parlament magyar tagjainak május 26-i választásán a lakóhelyüktől eltérő magyarországi településen kívánnak voksolni.

EP-választás: Hétfőtől lehet leadni a levélszavazatokat a kijelölt külképviseleteken

2019.05.12.
A sem magyarországi, sem más uniós tagországban lakcímmel nem rendelkező választópolgárok hétfőtől adhatják le levélszavazataikat a külképviseleteken. Három határon túli településen hosszabbított nyitvatartással fogadják a levélszavazatokat.

Brexit - Egyetlen alternatív javaslat sem kapott többséget a londoni alsóházban

2019.04.02.
A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás egyetlen alternatívája sem kapott többséget a londoni alsóház hétfő éjszakai szavazásán.

Jóváhagyta a londoni alsóház a Brexit halasztását

2019.03.28.
Nagy többséggel jóváhagyta szerda éjjel a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztását, így véglegessé vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit eredeti határnapján nem lép ki az Európai Unióból.

Brexit - Elutasította a londoni alsóház a kilépés feltételeiről szóló megállapodást

2019.01.15.
Ahogy az várható volt, a brit törvényhozás alsóháza elutasította az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodást a kedd esti szavazáson.

Brexit – vélemények és találgatások

2019.01.15.
Továbbra sem fogadja el a legnagyobb észak-írországi párt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást, így a kormányzó Konzervatív Pártnak elvileg nem lehet többsége a kedden késő estére tervezett alsóházi szavazáson.

Brexit – számos új forgatókönyvet hozhat az alsóházi szavazás

2019.01.15.
Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint "minden benne van a pakliban", a kemény Brexittől kezdve az Európai Unióban maradást, illetve népszavazást vagy akár kormányválságot is hozhat a szavazás.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?