Blogolj!

Elhunyt Felföldi Anikó

2020.01.07.
81 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Felföldi Anikó, Jászai Mari-díjas színművésznő, a Budapesti Operettszínház örökös tagja.
Címkék: gyász, színház

Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

2019.12.09.
A Katona József Színház zaklatással vádolt rendezője nem úszta meg a számonkérést. Cikkünket frissítettük!

Sinkovits-Vitay András: „Lélekben összenőve”

Kecskés István
2018.09.21.
Ma lenne kilencven esztendős Sinkovits Imre, a valaha élt egyik legnagyobb magyar színész. Egy ország ismeri őt a filmekből, a felvételekről, a szerencsésebbek pedig még láthatták őt színpadon is. Nem volt olyan karakter, akit nem tudott hitelesen megformálni. A mai napig imádjuk a Tizedes meg a többiekben nyújtott alakítását, de a videómegosztó oldalakon folyamatosan emelkedik a megtekintők száma. Sinkovits Imre egy ikon, egy példakép. Fia Sinkovits-Vitay András segített abban, hogy megismerjük, milyen volt a nemzet színésze otthon, mint férj, mint apa.

Marton László lemondott a Vígszínházban

Azt írja, a főrendezői posztról való lemondása ugyanakkor a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyének tisztázásáig érvényes.

Gregor Bernadett: Megérkeztem önmagamhoz

2017.05.27.
Gregor Bernadett úgy érzi magát, mint egy versenyló a bokszban. Eddigi pályájának talán egyik legnagyobb kihívása vár rá az Újszínházban, Herczeg Ferenc Bizánc című művében Iréne, bizánci császárné bőrébe bújik. Jászai Mari és Márkus Emília legendás szerepét egyébként mintha Gregor Bernadettre írták volna. Herczeg egyik legjobban felépített drámájának számos szimbolikus mondanivalója van, és olyan kérdéseket feszeget, amelyek minden korban aktuálisak. Gregor Bernadettel a darab kapcsán az elvárásokról, az erős nőkről, a színészi létről és az önmagunkhoz való megérkezés fontosságáról beszélgettünk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?