Blogolj!

Jöhet a taxis-kerekasztal

Kecskés István
2018.10.18.
A taxisok azért is fizetnek, hogy állhassanak: ezt hívják drosztdíjnak. Az állomások kijelölése nem egyszerű, hiszen ezzel fogynak a parkolóhelyek.

Taxis hiénák: szigorodhatnak a szabályok, komolyabb szankciók jöhetnek

Kecskés István
2018.10.18.
Döbbenetes: alig három kilométeres út kilencezerért, indonéz valuta, mint váltó, 25 ellenőrzés egy taxisnak egy évben, 57 ezres tarifa. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön tartotta az Ipar és Kereskedelem Napját, amelynek fontos része volt a Taxi Expo.
Címkék: BKIK, taxi, taxis expo

Metál Zoltán: Erkölcsi kötelességünk megvédeni a vállalkozóinkat!

Kecskés István
2018.10.15.
Egyre többen utaznak taxival, ami sokakat meglep, hiszen tavaly emelkedett a szolgáltatás tarifája. Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke szerint ennek egyik oka az, hogy a szolgáltatók kilencven százaléka tisztességesen dolgozik, nem csapja be az utasokat. Ugyanakkor akad egy kisebbség, amely jelentős károkat okoz az utasoknak és a tisztességes taxisoknak is. Október 18-án a BKIK Kamarai napok keretében a Hungexpo B pavilonjában rendezendő Taxis Expón többek között arról is szó lesz, hogy értékelni és adott esetben újra kell fogalmazni a három évvel ezelőtt megalkotott szabályozást. Blogstar-interjú.

Az online pénztárgép bevezetésének köszönhetően tisztul a taxis piac

Kecskés István
2017.11.14.
Még vidéki személyfuvarozók is érkeztek Budapestre az I. Taxi Expóra. Tankó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ipari tagozatának megnyitójában elmondta, hogy külföldi példákat is figyelembe véve hozták létre a rendezvényt, amelynek fő célja a tapasztalatcsere.

Ezeket a cikkeket olvastad már?