Blogolj!

Brexit: megint leszavazták May megállapodását

Pintér M. Lajos
2019.03.12.
Ha a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét szerdán a képviselők elutasítják, csütörtökön arról tartanak vitanapot és szavazást, hogy a kormány kérje-e az EU-tól a Brexit elhalasztását.

Küszöbön a kiválás? Jelentős előrelépés Brexit-ügyben!

Pintér M. Lajos
2019.03.12.
Jogilag kötelező erejű biztosítékokat fogadott el a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír pótmegoldás ügyében Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Brexit: Brüsszel nem kér a mogorva britekből

Pintér M. Lajos
2019.03.03.
Nem halogatható sokáig a kilépés, ugyanis az EU sem akarja, hogy Nagy-Britannia részt vegyen a májusra kiírt európai parlamenti választásokon – állítja egy brit miniszter.

2021-ig halasztja az EU a Brexitet?

Pintér M. Lajos
2019.02.24.
A Guardian szerint az Európai Unió legfelsőbb tisztségviselői vizsgálják annak lehetőségét, hogy 2021-ig elhalasszák a britek kilépését.

May kimondta: nem halasztják el a Brexitet

Pintér M. Lajos
2019.02.03.
Utalást tett arra is, hogy az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülésére kidolgozott készenléti mechanizmus (backstop) jelenlegi formájának milyen lehetséges alternatíváit tárja Brüsszel elé.

Brexit: a britek újranyitnák a dossziét, az EU hajthatatlan

Pintér M. Lajos
2019.01.30.
Theresa Mayt arra szólította fel a parlament, hogy nyittassa újra a Brexit-tárgyalásokat, egyeztessen a kilépés feltételeiről. A brit miniszterelnök máris lepattant a brüsszeli falakról.

May megúszta, bizalmat szavazott a brit kormánynak a parlament

Dorogi László
2019.01.16.
A várakozásoknak megfelelően bizalmat szavazott a brit kormánynak és Theresa May kormányfőnek szerdán a londoni alsóház. A kormány mellett 325, ellene 306 képviselő voksolt.

Mégiscsak elmaradhat a Brexit?

Theresa May szerint ez sokkal életszerűbb forgatókönyv, mint a megállapodás nélküli kilépés.

Az EU-s vezetők áldásukat adták a Brexitre

Pintér M. Lajos
2018.11.25.
A rendkívüli brüsszeli csúcson a huszonhetek aláírták a megállapodást a brit kiválás feltételeiről és a jövőbeni kapcsolatokról. Nagy kérdés, mit szól az egyezményekhez a brit parlament.

Lemondott posztjáról Boris Johnson brit külügyminiszter

Dorogi László
2018.07.09.
Huszonnégy órán belül ő a harmadik magasrangú brit tisztviselő, aki lemondott pozíciójáról. Egyre nagyobb a vita a brit kormányon belül a brexitstratégia körül.

Ezeket a cikkeket olvastad már?