Blogolj!

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23.
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Több darabra tört egy repülőgép az isztambuli reptéren

2020.02.05.
Túlfutott a leszállópályán és falnak ütközött egy utasszállító az isztambuli Sabiha Göcken nemzetközi reptéren, több mint százan megsérültek, a gép pedig három darabra szakadt.

Több tucat ember halt meg két törökországi lavinában

2020.02.05.
Az első hírek még 28 halálos áldozatról szóltak, ám a legfrissebb információk szerint immár 38-an haltak meg a Törökország keleti részén bekövetkezett két lavina következtében.

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött a török parti őrség hajója

2020.01.05.
A törökországi Dikili partjainál történt balesetben négyen meghaltak, mindannyian migránsok voltak.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10.
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte vasárnap a török védelmi minisztérium.

Több mint 240 illegális bevándorló érkezett Görögországba az elmúlt egy nap alatt

2019.10.12.
Több mint 240 migráns kelt át Törökországból Görögországba péntek óta – közölték a görög és az európai uniós hatóságok szombaton.

Meghalt az első török katona Szíriában

2019.10.11.
A török védelmi minisztérium bejelentése szerint meghalt pénteken az első török katona Északkelet-Szíriában, ahol Ankara két nappal korábban hadműveletet indított az általa terrorszervezetnek tartott, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres csoport ellen.

Erdogan: a török hadsereg bevonul Észak-Szíriába

2019.08.04.
A török hadsereg be fog vonulni Északkelet-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre eső területre, amelyet az Ankara által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia tart ellenőrzése alatt.

Saját csapdájába esett Trump a Közel-Keleten?

Pintér M. Lajos
2017.12.16.
Az amerikai elnök kiszorította magát az izraeli-palesztin békefolyamatból – állítja a szakértő, aki szerint Oroszország, Irán és Törökország együttműködése uralhatja a Közel-Keletet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?