Blogolj!

Zétényi Csukás Ferenc nyílt levele

SZEGEDI GONDOLAT: SZOBROT HORTHY MIKLÓSNAK! 
-Megkésett levél Magyarország egykori kormányzójának-

Kövér László megfogalmazta a 21. századi magyar tervet

Pintér M. Lajos
2018.11.27.
Az Országgyűlés elnöke szerint a mostani nemzedék egyik legfontosabb feladata a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése, ami „korparancs”.

A Gulág pokla: 800 ezer magyart hurcoltak el a szovjetek

November 25-én azokra a honfitársainkra emlékezünk, akiket 1944 őszétől kezdve hadifogolyként vagy internáltként, koholt vádak alapján több éves kényszermunkára vittek a Szovjetunióba.

Szenzációs lelet Érden

2018.10.24.
A Duna alacsony vízállásának köszönhetően XVII-XVIII. századi arany- és ezüstpénzeket, fegyvereket és használati tárgyakat találtak a folyómederben Érd Ófalunál.

Fuchs Rudolf, az első dohánygyáros

2018.10.08.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara első elnökei a kor divatos iparágainak meghatározó szereplői voltak. Nincs ez másként Fuchs Rudolf esetében sem.

Ki volt Valero Antal?

2018.10.07.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jogelődjének első elnökéről, a spanyol származású selyemgyárosról, a magyar szabadság hívéről is megemlékezik a Kamara ünnepi konferenciája.

Netes adatbázis az 1956 utáni megtorlás főszereplőiről!

Pintér M. Lajos
2018.06.16.
Több száz nyomozó, ügyész és bíró neve található meg az internetes gyűjteményben, és az is kiderül, ki milyen szerepet játszott az eljárásokban.

Szakály Sándor: A történelemhez és a focihoz mindenki jobban ért, mint a szakember

A VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója elárulja, mit kellene tenni azért, hogy Nyugaton a magyar múltról hazánk történészeinek álláspontja is megjelenjen, ne csak a környező népeké. Szakály Sándor cáfolja, hogy politikai megrendelésre dolgoznának, és átírnák a történelmet az Orbán-kormány szájíze szerint. Blogstar-interjú.

Nem futott el sorsa elől Tisza István

2017.10.31.
„Végem van, ennek így kellett lennie” – 99 éve, 1918. október 31-én gyilkolták meg gróf Tisza István volt miniszterelnököt az I. világháború végének zűrzavaros napjaiban. Most a dédunoka mesélt neves ősének életéről, haláláról a Blogstarnak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?