Blogolj!

Áder János kihirdette a költségvetés megalapozásáról szóló törvényt

2020.07.13.
Áder János köztársasági elnök elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését hétfőn.

A járványügyi készültségről szóló törvényben már nincs vásárlási idősáv

Dorogi László
2020.06.18.
Éjfélkor a kormány döntése értelmében megszűnt a járványügyi veszélyhelyzet és a rendeleti kormányzás, az életbe lépő járványügyi készültségnek megfelelően pedig a 65 éven felüliek már nem csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak.

Varga Judit: a liberális média szándékosan magyarázza félre a koronavírus-törvényt

Dorogi László
2020.05.10.
Az igazságügyi miniszter a francia Putsch című lapnak adott interjújában kifejtette, a magyar koronavírus-törvény csupán a rémhírek áradását igyekszik fékezni, a véleménynyilvánítást - a híresztelések ellenére - semmiben sem korlátozza.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01.
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától.

Megszűnhet a Főváros által elrendelt zöldstop a Városligetben

Az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat elfogadása esetén érvényét veszti a Fővárosi Közgyűlés által elrendelt, a Városliget területére vonatkozó változtatási tilalom és ezzel elhárul az akadály a park zöldfelületi fejlesztései elől.

Ilyen változásokat hozhat a munkahelyi számítógépekre vonatkozó szabályozás

2019.02.27.
Nemrég a parlament elé került a Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett salátatörvény (olyan törvény, amely által több törvény részleteit is egyszerre módosítják).

Vége az amerikai kormányzati leállásnak

2018.01.23.
Az amerikai szenátus után a képviselőház is megszavazta hétfőn a kormányzat működtetésének finanszírozását biztosító törvényt, majd aláírta azt Donald Trump elnök.

Magyarország nem támogatja tovább Ukrajna uniós törekvéseit

2017.11.24.
Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban.

Áder visszaküldte a kötelező kéményellenőrzést eltörlő törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.

Nem vették észre, hogy változott a törvény a Jobbik elleni nyomozás kapcsán

2017.10.06.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a mai nap folyamán nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?